Διαδικτυακή έκδοση της κοινότητας των Ιησουιτών στην Ελλάδα / ISSN 2945-1736

ΕΙΔΗΣΕΙΣΗ γαλλική κυβέρνηση "χτυπά" τον ιερέα που είπε ότι οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις...

Η γαλλική κυβέρνηση “χτυπά” τον ιερέα που είπε ότι οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις είναι αμαρτωλές

Η γαλλική κυβέρνηση “χτυπά” τον ιερέα που είπε ότι οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις είναι αμαρτωλές

Μέγεθος Κειμένου-+=

Η γαλλική κυβέρνηση έχει κινήσει μια σειρά νομικών μέτρων κατά του πατέρα Matthieu Raffray επειδή χαρακτήρισε τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις αμαρτωλές και επειδή περιέγραψε την ομοφυλοφιλία ως «αδυναμία».

Στις 15 Μαρτίου, ο ιερέας του Ινστιτούτου του Καλού Ποιμένα — που δημιουργήθηκε το 2006 στη Ρώμη για «την υπεράσπιση και τη διάδοση της Καθολικής Παράδοσης σε όλες τις μορφές της», σύμφωνα με τον ιστότοπο αυτής της κοινότητας αποστολικής ζωής — δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram στην οποία ενθάρρυνε τους πιστούς να καταπολεμήσουν τις αδυναμίες τους. Ο π. Raffray σχολίασε ότι κάθε άτομο έχει τα δικά του όπλα με τα οποία μπορεί να πολεμήσει, αλλά ο διάβολος πείθει τους ανθρώπους ότι ο αγώνας «είναι πολύ σκληρός» και επομένως είναι άχρηστο να αντισταθείς.

Το βίντεο καταγγέλθηκε από διάφορες ομάδες λόμπι ΛΟΑΤΚΙ και η Aurore Bergé, υπουργός της κυβέρνησης για την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών και την καταπολέμηση των διακρίσεων, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του ιερέα «απαράδεκτες». Η Bergé έγραψε στο X ότι ζήτησε από τη Διυπουργική Αντιπροσωπεία για την Καταπολέμηση του Ρατσισμού, του Αντισημιτισμού και του Μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ (DILCRAH) να αναφέρει την εικαζόμενη παράβαση βάσει του άρθρου 40 του ποινικού κώδικα στον εισαγγελέα. «Μπροστά στο μίσος δεν πρόκειται να αφήσω τίποτα να περάσει, ό,τι κι αν είναι αυτό», πρόσθεσε.

Η DILCRAH με τη σειρά της δήλωσε στο X ότι έλαβε το μήνυμα του υπουργού και ενημέρωσε «τον εισαγγελέα για τα ομοφοβικά σχόλια του κ. Raffray στα social media. Η λεγόμενη «θεραπεία μετάβασης φύλου» είναι παράνομη από το 2022. Το να μιλάμε για την ομοφυλοφιλία ως αδυναμία είναι ντροπή».

Σε μια συνέντευξη στο γαλλικό καθολικό μέσο Famille Chrétienne («Χριστιανική Οικογένεια»), ο Raffray εξήγησε ότι το βίντεο αφορούσε «πειρασμούς γενικά. Ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν χρειάζεται να ενδώσουμε σε όλους τους πειρασμούς μας, σε όλες τις επιθυμίες μας». «Οι ομοφυλοφιλικές πράξεις είναι αμαρτία, αλλά νομίζω ότι οι άνθρωποι δεν ξέρουν πια τι είναι αμαρτία. Το να καταδικάζεις μια αμαρτία δεν είναι το ίδιο με το να καταδικάζεις αυτόν που το διαπράττει», επεσήμανε. «Θα μπορούσατε να με κατηγορήσετε αν είχα πει κάτι αδέξιο ή προσβλητικό. Δεν είναι καθόλου έτσι. Όχι μόνο δεν είμαι ομοφοβικός, αλλά ως ιερέας είμαι προσεκτικός με τη γλώσσα που χρησιμοποιώ σε αυτό το θέμα, γιατί ξέρω ότι είναι ένα ευαίσθητο θέμα και ότι οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να νιώσουν πληγωμένοι», εξήγησε ο ιερέας.

Ο Γάλλος ιερέας σημείωσε στη συνέχεια ότι «αυτό που διακυβεύεται δεν είναι εγώ αλλά η ελευθερία του να είσαι χριστιανός σήμερα. Ελπίζω όλοι οι πιστοί να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό που διακυβεύεται είναι η χριστιανική ηθική και ολόκληρη η Εκκλησία». Στη συνέχεια, ο Raffray αναφέρθηκε σε σχόλια που έλαβε έλαβε από ομοφυλόφιλους οι οποίοι τον ευχαριστούσαν για αυτό που είπε, «αυτόν τον αληθινό λόγο. Αν κάποιοι δεν θέλουν να ακούσουν τη διδασκαλία της Εκκλησίας, κανείς δεν τους αναγκάζει».

Ο π. Raffray είναι ένας πολύ γνωστός ιερέας που έχει έχει μια αποστολή στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απευθύνονται ειδικά σε νέους γαλλόφωνους και που αυξάνεται διαρκώς. Έχει περισσότερους από 60.000 ακόλουθους στο Instagram , περισσότερους από 22.000 στο YouTube και περισσότερους από 21.000 στο X. Είναι υπέρμαχος της ζωής και υπέρ της οικογένειας και έχει δημοσιεύσει γαλλόφωνα βιβλία όπως «Myths and Lies of Progressivism» (2020) και πιο πρόσφατα « The Greatest of Combats », με τα οποία προσπαθεί να απαντήσει στα θεμελιώδη και υπαρξιακά ερωτήματα ζωής.

Ο π. Raffray, 45, γεννήθηκε το 1979 και σπούδασε μαθηματικά πριν χειροτονηθεί ιερέας το 2009. Είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας και διδάσκει στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο του Αγίου Θωμά Ακινάτη (Angelicum) στη Ρώμη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα European Conservative , έγινε διάσημος το 2020 μετά από μια συνέντευξη με τον Γάλλο YouTuber Baptiste Marchais.

Πηγή: https://www.catholicnewsagency.com/